fbpx

Propolis kapi

Štampanje
Propolis kapi - za zdravlje i jačanje imuniteta.
Propolis kapi
Prodajna cena200,00 Дин.
Cena / kg:
Opis

Propolis kapi imaju antibakterijsko dejstvo (sprečavaju razvoj i širenje bakterija, antivirusno dejstvo (deluju protiv herpesa, virusa), antigljivično dejstvo i odličan su dezinfikator. Koriste se u preventivi i kod različitih vrsta običnih i hroničnih upala (grlo,nos,sinusi, pluća), gastritisa, kod smanjenje holesterola, lečenju različitih vrsta herpesa, za detoksikaciju, za jačanje imuniteta i samo zdravlje. Leči rane, obnavlja kožu, koristi se kod upale desni i paradentoze. Jako je važno koristiti propolis u preventivi, i kod dece i odraslih.

Šta je propolis?

Propolis je smola koju luči drveće, a pčele sakupljaju. Prilikom sakupljanja pčele dodaju sekret svojih pljuvačnih žlezda. Tako nastaje smolasti propolis koga pčele odnose u košnicu i zahvaljujući njemu u košnici održavaju higijenu i sebe i pčelinje društvo štite od raznih bolesti. Propolis je tamnomrke boje. Boja varira u zavisnosti od biljke i područija sakupljanja.

Propolis ne dozvoljava razvoj bakterija, virusa i gljivica, tako da zahvaljujući njemu pčele mogu da opstanu i prežive. Unutrašnju površinu košnice pčele oblažu slojem propolisa. Takođe, pčele poliraju, a time i dezinfikuju saće u kome se razmnožavaju, kao i saće u koje skladište med, polen i mleč. Ćelija saća u kojoj matica polaže jaja takođe je ispolirana propolisom. 

Propolis je bogat vitaminima A i B, cinkom, gvožđem, bakrom. Sadrži eterična ulja, polen, mineralne supstance, aromatične kiseline i preko četrdeset lekovitih biljnih sastojaka. 

Upotreba propolis kapi:

Potrebno je uzimati dvadeset kapi propolisa jedanput dnevno na kockici šećera, kašičici meda ili ga sipati u malo vode i popiti. Ne treba preterivati sa konzumacijom. Dvadeset kapi dnevno je idealna doza za vaše zdravlje. Propolis se ne preporučuje osobama alergičnim na pčelinje proizvode.

O nama

Zdravo svima, mi smo ZuZu med, porodična firma koja se bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda preko trideset godina! 

Kontakt

  Email: info@zuzumed.rs

  +381 60 30 54 163

 

   

Zapratite nas na: