fbpx

Livadski med 425gr

Štampanje
Livadski med je odličan za srčana i respiratorna oboljenja
livadski med
Prodajna cena450,00 Дин.
Cena / kg:
Opis

Livadski med je vrsta meda koja potiče od različitih vrsta cvetnih biljaka. To je najkompleksniji med jer nastaje od više vrsta biljaka, u zavisnosti od podneblja gde se ubira. Boja i ukus meda variraju u zavisnosti od kojih biljaka med potiče, te može biti od žute do tamno crvenkaste. Veoma je kvalitetan i lekovit, koristi se u narodnoj medicini kao pomoćno lekovito sredstvo.

Pčele uzimaju nektar i polen sa raznovrsnih lekovitih trava koje rastu na livadama pa su svojstva livadskog meda izuzetno velika. U njemu se nalaze vitamini, minerali i eterična ulja različitih vrsta biljaka. Ovaj lekoviti med pomaže kod stomačno-crevnih, bubrežnih, plućnih, ginekoloških oboljenja, bolesti srca i krvnih sudova, koristi se za oporavak organizma. Takodje se preporučuje bolesnicima kardiovaskularnih I respiratornih oboljenja. Poseduje jako antimikrobno i antigljivično dejstvo, pa se najviše koristi za oporavak organizma.  

Prisutni vitamin u livadskom medu su: vitamin A, B1, B2, B6, B3, PP, C, Bc, H, K i E. Od mineralnih materija sadrži u sebi gvoždje aluminnijum,kalcijum,  kalijum,  magnezijum,  natrijum, silicijum,  fosfor. Takodje sadrži I organske kiseline, poput jabukove, mlečne, valerijanska i dr. Belančevine i azotne materije su prisutne u malim količinama, kao I voda. Tu su i sećeri fruktoza I glukoza.

Livadski med je najbolje konzumirati svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka ili rastvoren u mlakoj vodi ili čaju.

Prirodno stanje livadskog meda je da se posle određenog perioda kristališe. Ukoliko želite da dekristališete med, ne činite to na temperature većoj od 40 stepeni, jer se lekovita svojstva meda gube ukoliko dekristaliyacija izvršena pri većim temperaturama

 

O nama

Zdravo svima, mi smo ZuZu med, porodična firma koja se bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda preko trideset godina! 

Kontakt

  Email: info@zuzumed.rs

  +381 60 30 54 163

 

   

Zapratite nas na: