fbpx

Lipov med 425 gr

Štampanje
Lipov med prirodni med sa obronaka Fruške gore
Lipov med
Prodajna cena450,00 Дин.
Cena / kg:
Opis

Lipov med, prirodni med sa Fruške gore, prozirne boje, jakog mirisa i ukusa. Čim otvorite teglu, osetićete jak, prepoznatljiv, prijatan miris lipe. Dobija se od cveta lipe, sa kog pčele sakupljaju nektar i polen. Lipov med je monoflorna vrsta meda, što znači da sadrži polen i nektar jedne biljne vrste. Sadrži vitamin C i B, kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, fosfor i cink, polifenole i flavonoide. 

Prednosti korišćenja:

Izuzetno je lekovit i zdrav, jedan je od najboljih prirodnih lekova protiv kijavice, prehlade i groznice. Koristi se u prevenciji i lečenju mnogih oboljenja. Takođe, odlično se pokazao i u lečenju disajnih tegoba, naročito akutnog bronhitisa i ekcema. Ovaj prirodni med ublažava grčeve u stomaku, pomaže u rešavanju želudačnih tegoba i koristan je kod problema sa bubrezima jer pospešuje izlučivanje štetnih sastojaka iz organizma. Takođe je odličan za rad jetre. Treba napomenuti da se ova vrsta meda ne preporučuje osobama koje imaju problema sa srcem i krvnim sudovima. 

Preporučena upotreba lipov med:

Preporučuje se svakodnevno korišćenje, jedna do dve kafene kašičice u toku dana. Možete ga razblažiti u časi vode, toplom čaju ili mleku. Važno je da tečnost ne bude vrela jer med tada gubi veći deo svog lekovitog svojstva. Med je savršena zamena za industrijski šećer, tako da ga možete svakodnevno koristiti u kuhinji i pripremanju zdravih recepata. 

Prirodno stanje lipov med:

Kristališe se posle određenog perioda, do potpune kristalizacije može doći od 6 meseci do godinu dana. Cena meda na našim prostorima sve više dobija na značaju. Ljudi postaju svesni značaja ove nezamenljive namirnice. 

O nama

Zdravo svima, mi smo ZuZu med, porodična firma koja se bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda preko trideset godina! 

Kontakt

  Email: info@zuzumed.rs

  +381 60 30 54 163

 

   

Zapratite nas na: